فواید و مضرات تن ماهی


فواید و مضرات تن ماهی



فواید و مضرات تن ماهی
فواید و مضرات تن ماهی


فواید و مضرات تن ماهی

ماهی ها کلا جزء غذاهای پُر خاصیت به حساب می آیند، به خصوص در سال های اخیر و با افزایش نتایج مثبت حاصل از تحقیقات در مورد خواص ماهی، جایگاه مناسبی هم در برنامه غذایی روزانه افراد باز کرده اند.

ماهی تن از آن دسته غذاهایی است که به دلیل سهولت تهیه، در فهرست غذایی اغلب خانواده ها وجود دارد. اما ماهی تن چه خواص ویژه ای دارد؟ …

انواع ماهی های تن (Tuna Fish) که گاهی به غلط تن ماهی نامیده می شوند، زیر مجموعه ای از خانواده بزرگ ماهی های اقیانوسی به نام Scombridae هستند و در زیر شاخه Thunnus دسته بندی می شوند.

بعضی از انواع ماهی های تن، خون گرم هستند. بر خلاف انواع دیگر ماهی ها که گوشت سفید رنگی دارند، ماهی تن گوشت صورتی یا قرمز تیره دارد. علت قرمزی گوشت این نوع ماهی ، میزان زیاد میوگلوبین (پروتئین محتوی آهن در عضله) است.

ماهی تن منبع بسیار خوبی از پروتئین ، مواد معدنی نظیر سلنیوم ، منیزیم و پتاسیم و همچنین ویتامین های B1 ، B3 و B6 است.

مهم تر از همه این که، گوشت ماهی تن هم مانند گوشت بیشتر انواع ماهی ها ، سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که مصرف آن مشکلات پوستی و التهابات را کاهش می دهد و سرعت بهبود بیماران قلبی را بالا می برد. اسیدهای چرب امگا ۳ به طور کلی نقش پیشگیری کننده از بیماری های مزمنی نظیر بیماری های قلبی- عروقی ، دیابت نوع دوم و برخی از انواع سرطان را دارند.

خوردن ماهی های حاوی امگا ۳ برای کاهش بیماری های قلبی- عروقی بسیار مفید است، زیرا این ماده مغذی میزان چربی های بد خون (LDL- کلسترول و تری گلیسریدها) را کاهش می دهد؛ میزان کلسترول خوب یا HDL را افزایش میدهد؛ تجمع پلاکت را پایین می آورد و از لخته شدن خون جلوگیری می کند؛ با کاهش سلول های اندوتلیال و تولید مشتقات پلاکت عامل رشد، از ضخیم شدن رگ ها جلوگیری می کند؛ فعالیت مشتقات شیمیایی سلول های دیواره رگ ها که باعث آرامش و باز شدن رگها می شود را افزایش می دهد؛ تولید پیام آورنده های شیمیایی به نام سیتوکسین ها را نیز کم می کند(موادی که در واکنش التهاب مربوط به سختی رگ ها نقش دارند).
گوشت ماهی

ماهی تن از جهت دیگری هم برای بیماران قلبی مفید است ، زیرا با دارا بودن ویتامین B6 ، سطح هموسیستئین خون را پایین می آورد و از آسیب دیواره رگ ها پیشگیری می کند.

انجمن قلب آمریکا برای بیماران مبتلا به تری گلیسرید بالا و فشار خون بالا ، مصرف دو بار در هفته، ماهی های حاوی امگا ۳ را توصیه می کند.

مصرف ماهی تن برای مبتلایان به دیابت نوع دوم هم سودمند است، البته بهتر است که این بیماران از انواع تازه یا کنسرو شده در آب (به جای روغن) استفاده کنند. همچنین خوردن ماهی غنی از امگا ۳ ، حداقل هفته ای دو بار ، از پیشرفت گرفتگی رگ ها در زنان دیابتی پس از یائسگی آنان جلوگیری می کند.

مصرف ماهی تن برای دانش آموزان به خصوص در ایام امتحانات هم بسیار توصیه می شود، زیرا عملکرد مغز را افزایش می دهد.

مضرات :

ماهی تن از جمله ماهی هایی است که از میزان قابل توجهی جیوه برخوردار است. مصرف زیاد جیوه احتمال بروز برخی بیماری ها از جمله بیماری های عصبی را افزایش می دهد.

جیوه از عناصر سنگین به شمار می رود و استفاده زیاد از آن، برای بدن حکم مواد سمی را دارد. این عنصر با آنزیم های درونی بدن ترکیب و مانع از عمل آنها می شود. تجمع جیوه در بدن منجر به بروز اختلالات شنوایی ، لرزش عضلات ، بروز بی حسی عمومی و به هم خوردن متابولیسم درونی می شود و از همه مهم تر این که جیوه عملکرد سیستم عصبی را مختل می کند و به رشد بافت مغزی آسیب جدی می رساند.

به همین دلیل مصرف زیاد تن ماهی برای مبتلایان به بیماری های مغزی و عصبی و همچنین کودکان و مادران باردار توصیه نمی شود، زیرا سیستم مرکزی و عصبی جنین را که به سرعت در حال رشد است، تحت تاثیر برنامه می دهد.

علی رغم تاثیر مصرف متعادل ماهی تن در پیشگیری از سرطان، مصرف زیاد و بیش از اندازه ی آن ، به دلیل داشتن جیوه، احتمال بروز سرطان را افزایش می دهد.

روش استفاده:

برای بهره بردن از فواید ماهی و جلوگیری از بروز عوارض ناشی از مصرف زیاد آن، توصیه می کنیم بیشتر از دو تا سه بار در هفته از انواع ماهی استفاده نکنید و همچنین برنامه غذایی تان فقط شامل یک نوع ماهی نباشد، بلکه در مصرف ماهی ها هم، تعادل و تنوع را در نظر بگیرید.
کنسرو ماهی تن

ماهی های رودخانه ای و دریایی بسیار مفیدتر از ماهی های کنسرو شده هستند، اما در مقایسه با غذاهای آماده و فست فودها، مصرف کنسرو تن ماهی سالم و استاندارد الویت دارد.

از سوی دیگر تاریخ مصرف کنسرو تن ماهی نکته مهمی است که نباید آن را نادیده گرفت.

کنسرو تن ماهی در صورت نگهداری در شرایط نامناسب یا انقضای تاریخ مصرف آن، به سرعت فاسد می شود و مسمومیت بسیار جدی به نام مسمومیت بوتولیسم را ایجاد می کند که می تواند حتی سبب مرگ هم گردد.

طبق توصیه کارشناسان حتما کنسرو تن ماهی را قبل از مصرف باید ۲۰ دقیقه در آب جوشاند و سپس مصرف کرد تا احتمال مسمومیت با آن به حداقل برسد.

همچنین اگر کنسرو تن ماهی، متورم یا ضربه خورده باشد، باید از مصرف آن خودداری کرد.







هر ترشحی عفونت نیست

1:

روغنش روغنه ماهیه و اصلا کالری نداره


گیاهی برای تسکین دردهای زنانه

2:

اگه اینجوری بود من الان باید از دره خونه نمیتونستم وارد شم بسکه چاق بشم در حالی که هم روغنشو میخورم هم چاق نمیشم تازه لاغرتر هم شدم.


ازدواج فامیلی و آزمایش ژنتیک

3:

من که خودم و خیلی از اطرافیان مدتهاست هیچ وقت چنین چیزهایی نمی خوریم .

به این دلایل :

- دارای مقادیر زیادی از مواد نگهدارنده هست !!! (که بشدت خطرناک و سرطانزاست)

- روغن هایی که در اون ریخته میشه به هیچ عنوان روغن ماهی نیستند بلکه روغن های اشباع شده کارخانه ای هستند (همون روغن نباتی)

- بدلیل پخته شدن و کنسرو شدنش دقیقا نمی تونید کیفیت ماهی ای که ازش درست شده رو تایید کنید.

به خاطر دلایل بالا اصلا از کنسرو ماهی هستفاده نمی کنیم (مگر برای تغذیه گربه مون)

و در عوض سعی می کنیم دو سه روز یکبار از ماهی تازه (غزل آلا) هستفاده کنیم.


حرکت جالب کودک درون شکم مادر

4:

سلام لطفا بگید اشتباهش در چیه و درستش چیه؟


رابطه جنسی معقدی،خواسته غیر طبیعی مردان از همسرشان

5:

در تهیه کنسرو تن ماهی از روغن و نمک هستفاده می‌شود، به علت نوع این مواد به هیچ وجه نباید از روغن کنسرو تن ماهی هستفاده کرد چرا که روغن اون ممکن هست حاوی اسیدهای چرب ترانس باشد.


انواع کنسروهای ماهی تن در ایران



در حال حاضر در بازار ایران چهار نوع کنسرو تن ماهی عرضه می‌شود.


اگر بیماری تنفسی دارید، چگونه سیگار را ترک کنید؟
اگرچه برخی شرکت‌های تولیدنماينده این کنسرو قصد دارند شکل‌های متنوع‌تری از این کنسرو ارائه دهند اما تا به امروز این امر میسر نشده هست.

● ماهی تن در آب نمک
ماهی تن در آب نمک محصولی هست که علاوه بر دارا بودن پروتئین با قابلیت جذب بالا و اسیدهای چرب امگا۳ فاقد روغن اضافه هست.


اعضای بدن یک بسیجی تهرانی اهدا شد
از این رو برای افرادی که در برنامه غذایی روزانه خود باید چربی کمتری مصرف نمايند، از جمله سالمندان، بیماران با کلسترول خون بالا بیماران قلبی و کسانی که رژیم کاهش وزن دارند، محصول مناسبی محسوب می‌شود.


● فلفل طبیعی
فلفل قرمز، ادویه‌ای مفید هست که اگر در حد و اندازه هستفاده شود، قادر به بالا بردن توان ایمنی بدن خواهد بود و از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند.


راه حل مناسب برای درمان دل درد کودک
حتی در مواردی در بیمارانی که از درد مفاصل شکایت دارند، نشانه‌هایی از بهبود درد پس از مصرف فلفل قرمز دیده شده هست.

کنسرو ماهی تن با فلفل قرمز، مناسب کسانی هست که غــذاهای تند را می‌پسنـــدند.

اما به دلیل وجود فلفل قرمز مصرف اون به خانم‌های شیرده، بیماران مبتلا به سردردهای میگرنی و کودکان توصیه نمی‌شود.


● روغن زیتون
در تهیه این کنسرو، از روغن زیتون هستفاده شده هست و به همین دلیل در کنار خواص ماهی، خواص روغن زیتون را نیز در خود دارد.

روغن زیتون غنی از اسیدهای چرب مفید امگا۶ هست که در کنار اسیدهای چرب امگا۳ در ماهی، همه اسیدهای چرب ضروری برای بدن را دارا هست.

مجمـــوع این اسیدهای چرب باعث پیشگیری از بیماری‌های قلبی، برخی از انواع سرطان‌ها و بهبود زخم معده می‌شود.

تن ماهی در روغن زیتون یکی از سالم‌ترین غذاهایی هست که به عنوان میان وعده برای کودکان به خصوص در وقت امتحانات و ورزشکارانی که نیاز به مصرف بالای پروتئین و انرژی دارند، توصیه می‌شود.



البته لازم به ذکر هست که در تهیه ماهی تن معمولی از روغن‌های معمولی مانند روغن آفتابگردان هستفاده می‌شود.



● روغن
ماهی تن در روغــن، سنتی‌ترین نــوع تن ماهی هست.

برای تهیه این محصول، عملیات کنسروســازی را روی ماهی تن انجام می‌دهند و به جز افـــزودنی‌های مجاز، طعم دهنده دیگری به اون اضـــافه نمی‌شود.

خواص و مضراتی که برای تن ماهی برشمردیم، در این نوع تن ماهی به طور کامل وجود دارد.

6:

من که به خاطر نمک که واسه نگهداریش اضافه میکنن اصلا هستفاده نمیکنم ...

در کل من فکر میکنم غذاهای کنسروی خاصیت خودشون رو تا حدودی از دست میدن

7:

مسلما یک کنسرو تن ماهی ششصد تومنی الی هزار تومنی با یک کنسرو ماهی سه هزار تومنی متفاوت هست شخصا ترجیح میدم اگر برنامه هست کنسرو ماهی بخورم کنسروی بخرم که داخلش روغن زیتون هست .


8:

اتفاقا من هم فکر میکردم که تن ماهی به خاطر کنسرو بودنش مضر هست تا اینکه همین چند هفته قبل یکی از پزشکان متخصص که محقق هم هستند و هر سال برای سخنرانی به امریکا و اروپا میروند میفرمودند خوردن هفته ای دو بار کنسرو ماهی که داخلش روغن زیتون هست برای کاهش کلسترول ldl بسیار مفید هست و میفرمودند اغلب به افرادی که کلسترول بالا دارن تجویز میکنیم

9:

جوشاندن كنسرو قبل از كمصرف را خيلي خيلي جدي بگيريد
باكتري هايي وجود دارند بنام كلستريديو بوتولونيوم كه در محيط هاي فاقد اكسيژن ( نظير قوطي هاي كنسرو) رشد ميكنند .

در صورتي كه واقعيات براي رشد و تكثير اونها فرهام باشد ( در بسته بندي صحيح اخلال بوجود آيد) سم بسيار مهلكي و كشنده اي ايجاد ميكنند كه موجب بيماري بوتوليسم ميشود .


اين سم به طور مستقيم بر رايشان سيستم عصبي اثر گذاشته و موجب دو بینی ، افتادگی پلکها، صحبتهای درهم و نامشخص ، اشکال در بلع ، خشکی دهان ، و ضعف عضلانی همراه هست.

در صورت عدم درمان اولیه ، فلج دست ها، پاها و حلق و عضلات تنفسی پیش خواهد آمد.نارسایی تنفسی ناشی از بوتولیسم می‌تواند منجر به مرگ شود.
پس حتما قبل از مصرف بجوشانيد ( تازه با جوشاندن فقط توكسين ( سم ) باكتري از بين ميرود.)

10:

راستی دوستان خطر "مواد نگهدارنده" که در کنسرو ها هستفاده می شوند رو فراموش ننمايند.
این موارد نگهدارنده باعث می شوند که ماهی که بطور طبیعی یکی دو روزه فاسد می شود سال ها باقی بماند ...
ولی در عوض به شما سرطان را هدیه می دهد .

11:

کنسرو ماهی‌های هستخوان‌دار مانند ساردین و کیلکا منابع عالی کلسیم و فسفر هستند، زیرا این گونه ماهی‌ها همراه هستخوان کنسرو شده صرف می‌شوند.
فواید و مضرات تن ماهی

12:

من تن ماهی رو نمی جوشونم تا حالا که نامت از این به بعدشو خدا عالم هست.........



85 out of 100 based on 55 user ratings 505 reviews